in a nutshell peeps!






mission®

-dari single ke plural
(okies,ianya bermaksud nak berkapel kepada sesapa yang agak 'buah cempedak diluar pagar'.)


motif utama®

-tension tengok orang tonton movies dengan pakwe masing-masing.
-sedih tengok orang yang boleh suruh pakwe dye pegi beli air nescafe ais tengah-tengah malam sebab nak stay-up untuk exam esok.
-terkilan dengar orang gayut dengan pakwe tengah-tengah malam.
-benci bile orang laen seronok je letak kat dalam blog,bahagian sidebar.....

"my bucuks..."
"happily married" - baru umur 14 tahun bhai~
"encik bunceeeet"
"daisypath:been together for 1 day"
"love of my life"
"inilah pic hubby chaye!"

-geram engok orang laen kena amik hantar 
mase weekend sebab kuar dating.
-lastly (yeke?),just nak rase disayangi dan menyayangi :)


ape yang diinginkan dalam hubungan®






ape yang perlu dibuat®

# amik nombor lelaki bile nampak dye dimana-mana sahaja!
# kol dye nonstop!
# pakai cantek-cantek selalu,even nak pegi tandas awam je!
# sentiasa tukar profile pic FB dengan pic baru yang diedit bagai orang gile kat photoshop!
# update fashion terkini so dat nampak anggun dan bergaya!
# aktif dalam semua aktiviti yang ramai disertai oleh lelaki!
example:WWE~
# selalu pegi kenduri padahal tak kenal pun tuan rumah!
# selalu pegi library fakulti yang ramai lelaki or library pusat!
# selalu keluar 24jam,ade di bilik hanya untuk touch-up dan tukar baju,even tidur pun ayu je kat MCD!
# wat video ayu dan ayu lagi and upload ke dalam Youtube!


keberangkalian resultnye®

-dihantar ke wad sakit jiwa.
-alami bankrap.
-dibanned oleh setiap makhluk yang bernama lelaki.
-dihina oleh setiap makhluk yang bernama perempuan.
-kehidupan makin terumbang-ambing.
-popular,mungkin.tapi dari segi yang tidak baik.


jadi??


ape yang patot dibuat sekarang®










kesimpulannye/in a nutshell?®

sabarlah,sabar sesabar yang mungkin.
simpan cinta dan sayang kite kepada someone yang memang akan hargainye one day.
lagipun,selama ini kite tak pernah 'single'.
Allah ade dalam setiap langkah kite di dunia ini.
takde ruginye if kite sabar,sebab orang yang sabar,
ganjarannye berlipat ganda.
buat ape kapel if dapat kawen terus?
dan buat ape asyik putus if dapat dye untuk selamanya?
jadi,sabarlah!

“The person you choose to be your partner in life should be someone who will help you to do the right things and make the right decisions, 
someone who will remind you of Allah and the fact that 
you are going to stand in front of Him alone one day; 
someone who helps you be a better and stronger you.”

senang citer bhaiii:

"kenapa perlu kamu menangis sebegitu teruk hanya kerana seorang lelaki,manusia yang sama seperti kamu,penuh dengan kelemahan,telah meninggalkan kamu,sedangkan ALLAH yang penuh dengan kesempurnaan,yang tidak pernah sesekali melupakan kamu,dan menyayangi kamu,sedikit pun kamu tidak mengingatinya,apatah lagi menangis keranaNYA?"

jadi marilah kite bersabar dan redha kerana.....





p/s®

ini sebenarnye ingatan untuk diri saya sendiri.
dan kepada gadis-gadis diluar sana yang lalai dan tenggelam dalam lautan cinta manusia.
boleh je bercinta tapi ade hadnye
dan boleh je berkapel tapi ade batasannye
lumrah hidup,setiap benda ade limit.

by the way,wish me luck for tomorrow's exam!!
                                          wewitttt :)

till then my lovely cupcakes~~

salam and gudnyte!





4 ✿ panda comel ✿:

asfz lily said...

hahaha..pandai pon :)
bagus la entry ni :)

Latest Entry: Siapa LOLA??

AmalinaNashihin said...

betul tu. tak semestinya hidup single tidak indah.
ingat, allah sentiasa di sisi,
asalkan kita tidak lupa mendekatkan diri kepala allah :)

alif haris said...

tapi sy suke single .. single is better for me la :D

blogtube said...

menarik laa entri nie... ;thumb up;

;sokong; kata-kata. @amalina tu! hehe..


blog halidah tersenarai dalam list terjah bersama myobw...